Over EvK O&P

Over Emiel van Kampen Objecten & ProjectenUpcycled verlichting, accessoires en meubels. Handgemaakte objecten met aandacht voor duurzaamheid, ambacht en hergebruik van grondstoffen.


Ik maak gebruik van gebruikte / afgedankte materialen die door hun vorm een zekere schoonheid bezitten. Om deze schoonheid niet verloren te laten gaan, geef ik deze materialen een nieuwe functie.
Mijn passie ligt vooral bij industriële en automotive componenten. Als basismateriaal voor een nieuw recycled-object, hoeft er vaak maar weinig aan te worden toegevoegd om een nieuwe functie te kunnen vervullen. Als je de vorm beschouwd en op een andere manier interpreteert, komt vanzelf de nieuwe functie.

De basismaterialen, gebruikt voor de meeste van mijn producten / objecten, zijn hergebruikt en hebben er dus al een ‘leven’ op zitten. Dit betekent in de meeste gevallen dat er gebruikssporen op het materiaal zichtbaar zijn zoals krassen, roest, deukjes en slijtplekken. Dit geeft het materiaal karakter en maakt ieder object uniek. Ik doe mijn uiterste best om het beste in de gebruikte materialen naar boven te halen en zorg voor een degelijke afwerking. Materialen met een roestig oppervlak bijvoorbeeld worden afgewerkt met blanke lak en chrome en aluminium worden, waar nodig, gepoetst / gepolijst.

Bij mijn verlichtings-objecten staan veiligheid en duurzaamheid voorop. Daarom maak ik bijna uitsluitend gebruik van nieuwe elektrische componenten (snoer, fitting, trekontlasting, etc.) en waar de lichtbron deel uitmaakt van het object gebruik ik LED lampen. Het liefst gebruik ik LED filament lampen omdat deze het uiterlijk hebben van een conventionele heldere gloeilamp en een warm licht uitstralen maar slechts een fractie (ca. 10%) van de stroom verbruiken. Waar de lichtbron niet direct in het zicht zit gebruik ik eenvoudigere (witte) LED lampen.
De overige verlichtings-objecten zijn overigens ook gemaakt met de toepassing van LED lampen in gedachte. Dit betekent niet dat er geen andere lichtbronnen (E14 of E27 fitting) gebruikt kunnen worden.

Projecten / Opdrachten


Meer info volgt...

Samenwerking


Meer info volgt...

Winkels


Voor de verkoop en promotie van mijn producten werk ik samen met Swan Market (online) Zie www.SwanMarket.nl.


Meer info volgt...